De smaken van Italië

Marie Florence van Es


Nederlands | 11-12-2024 | 288 pagina's

9789493160262

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,95

 Voorraad in de winkel
   Bestelbaar

   Retour mogelijk, zie onze algemene voorwaarden onder punt 4

   Levering binnen België: 6,95 euro - gratis levering vanaf 55 euro / naar Nederland: 8,95 euro




Tekst achterflap

Italianen zijn in staat om van weinig ingrediënten iets bijzonders te maken. Zo’n beetje elke streek, stad of dorp gaat prat op een eigen, soms eeuwenoude specialiteit.

Al die specialiteiten vormen het fundament van de rijke Italiaanse eetcultuur die veel verder gaat dan pasta en pizza.
Marie Florence van Es verdiept zich al jaren in de Italiaanse keuken. Voor dit boek verzamelde en beschreef ze tal van streekproducten, ingrediënten, lokale gerechten en bereidingswijzen. Het resultaat is een vlot geschreven naslagwerk met meer dan 650 trefwoorden.

Een boek vol wetenswaardigheden, achtergrondverhalen en anekdotes, ook over typisch Italiaanse eigenaardigheden die het land in buitenlandse ogen zo authentiek maken. Het is geen kookboek in de klassieke zin maar een boek over de Italiaanse kookkunst. Er is wel een aantal recepten in opgenomen, vooral van minder bekende gerechten.
Dit met foto’s geïllustreerde boek is zo’n naslagwerk waarin je verlekkerd blijft bladeren en lezen.

Marie Florence van Es studeerde Italiaans en rechten en werkte als diplomaat een tijd in Rome. Eerder verscheen van haar hand Wijngids Italië, ontdekkingstocht langs alle wijnstreken.

Beschrijving

Italianen zijn in staat om van weinig ingrediënten iets bijzonders te maken. Zo’n beetje elke streek, stad of dorp gaat prat op een eigen, soms eeuwenoude specialiteit.

Al die specialiteiten vormen het fundament van de rijke Italiaanse eetcultuur die veel verder gaat dan pasta en pizza.
Marie Florence van Es verdiept zich al jaren in de Italiaanse keuken. Voor dit boek verzamelde en beschreef ze tal van streekproducten, ingrediënten, lokale gerechten en bereidingswijzen. Het resultaat is een vlot geschreven naslagwerk met meer dan 650 trefwoorden.

Een boek vol wetenswaardigheden, achtergrondverhalen en anekdotes, ook over typisch Italiaanse eigenaardigheden die het land in buitenlandse ogen zo authentiek maken. Het is geen kookboek in de klassieke zin maar een boek over de Italiaanse kookkunst. Er is wel een aantal recepten in opgenomen, vooral van minder bekende gerechten.
Dit met foto’s geïllustreerde boek is zo’n naslagwerk waarin je verlekkerd blijft bladeren en lezen.

Marie Florence van Es studeerde Italiaans en rechten en werkte als diplomaat een tijd in Rome. Eerder verscheen van haar hand Wijngids Italië, ontdekkingstocht langs alle wijnstreken.

Details

EAN :9789493160262
Auteur: 
Uitgever :Edicola Publishing
Publicatie datum :  11-12-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :216 mm
Breedte :178 mm
Dikte :19 mm
Gewicht :538 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :288
Keywords :  gerechten;italië