Evenementen

Ilja Leonard Pfeijffer met Alkibiades in Genk

Malpertuis ontvangt Ilja Leonard Pfeijffer met Alkibiades Interview door classica Kato Poelmans Deze monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta. Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene. De vraag is in hoeverre Alkibiades hieraan schuldig was. Was hij de populist die de democratie heeft ontmanteld of had hij de redder van Athene kunnen zijn? In deze roman legt hij verantwoording af over zijn idealen, strategieën en levenslange strijd. Alkibiades is tegelijkertijd een geleerde historische studie en een grote roman voor onze tijd en voor elke tijd, die een even uniek als universeel verhaal vertelt over het najagen van ambities in een onvolmaakte wereld. We nodigen u graag uit voor een boeiende matinee met zowat de strafste schrijver van Nederland! Door de verwachte grote opkomst, ontvangen we u graag in De Crypte Ontmoetingscentrum (Crypteplein 1 te Genk - vooraan in de Molenstraat / onder de kerk / vlak bij de boekhandel). De toegang bedraagt 10 euro - we bieden u na de lezing graag een glaasje aan. Graag even aanmelden via 089/30.61.67 of info@boekhandelmalpertuis.be.

Onze tip:

Kalle Kalle
Bert Wagendorp

€ 26,99

Meer informatie

Wat vinden wij er van?

Eindelijk is er het vervolg op de meeslepende historische roman 'Phoenix'. In dit deel van de historische romanreeks gaat het voornamelijk over de Amerikaanse burgeroorlog en de wantoestanden in de behandeling van de Indianen. Heb ik opnieuw in één ruk uitgelezen!

Het kerkhof van de zee Het kerkhof van de zee
Aslak Nore

€ 23,99

Meer informatie

Wat vinden wij er van?

Spannende historische roman over een steenrijke Noorse familie waar de grootmoeder op vergevorderde leeftijd zelfmoord pleegt en de kleindochter op zoek gaat naar de verborgen kantje van de familiegeschiedenis. Er blijken vreemde dingen gebeurd te zijn tijdens de tweede wereldoorlog en een geheime zaken lopen door tot in het heden. Goed opgebouwd en spannend tot op het einde.

Galapagos Galapagos
Michaël Olbrechts-John Treherne

€ 29,00

Meer informatie

Wat vinden wij er van?

Prachtige nieuwe graphic novel van oud-Genkenaar Michaël Olbrechts. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.