Belgisch bakboek

onze lekkerste streekspecialiteiten

EAN:  9789492081735
Publicatiedatum:   07-07-2020
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  269

  Levertijd: binnen 1-4 werkdagen

  Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

  Gratis geleverd vanaf € 30,00

EEN LOFZANG OP DE RIJKE TRADITIE VAN DE BELGISCHE BAKCULTUUR, MET RECEPTEN VAN DE PANNE TOT ARLON In ons land heeft bijna elke streek of stad een eigen bakspecialiteit: Brusselse en Luikse wafels, Lierse vlaaikes, Aalsterse ajuinentaart, Kortrijkse beschuit, Brugse kletskoppen, Ardens speltbrood, Antwerpse koekhandjes... Een schat aan bakkunst, waarvan veel te weinig mensen zich bewust zijn. Het Belgisch bakboek brengt voor het eerst meer dan honderd van deze culinaire schatten en feestelijke recepten uit heel België samen. Meesterbakker Stefan Elias, jarenlang de rechterhand van de legendarische Gentse bakker Jacques Bloch, ging op zoek naar authentieke, soms bijna vergeten recepten. Stap voor stap legt hij uit hoe je zelf aan de slag kunt gaan, aangevuld met tips en anekdotes over de ontstaansgeschiedenis van elke lekkernij. Daarnaast brengt Greet Draeye (Centrum Agrarische Geschiedenis Leuven) het historische verhaal achter de ambachtelijke taarten, gebakjes en koeken uit ons land. Het Belgisch Bakboek gaat terug naar de essentie van het bakken en ademt de passie voor het ambacht. Laat je inspireren door de Belgische baktradities en haal de geuren van de warme bakker in huis!

    EAN: 9789492081735
    Auteur: 
    Uitgever: Uitgeverij Kannibaal-Uitgeverij Kannibaal
    Publicatiedatum:   07-07-2020
    Formaat: Hardback
    Taal: Nederlands
    Hoogte: 230 mm
    Breedte: 270 mm
    Dikte: 26 mm
    Gewicht: 1500 gr
    Voorraad: Levertijd: binnen 1-4 werkdagen
    Aantal bladzijden: 269
    Reeks:   Bloch