EAN:  9789464515008
Publicatiedatum:   03-12-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  360

  Bestelbaar

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 30,00

Wat betekenen dartstermen als Up in Annie’s Room, Premature Projection, Wanker’s Fifty en ZZ Top? Waarom noemen Vlamingen de dartsport vogelpik? Waarom zijn de bananen krom en moeder waarom leven wij? De dikke van Hoorick geeft op alles antwoord.

Niet alleen vind je verklaringen voor het gebruikte jargon in darts, maar tal van historische verhalen, hilarische anekdotes en onwaarschijnlijke primeurs.

Wist je dat de Rolling Stones ooit één van de allermooiste dartszalen in de UK in een slagveld hebben herschapen? Dat Muhamad Ali, de iconische bokser, zichzelf tot wereldkampioen darts heeft uitgeroepen? Dat Raymond van Barneveld graag met poppen speelt? Ex-wereldkampioen Andy Fordham voor elke wedstrijd 57 pintjes dronk? Dat er ooit in een rechtbank met de darts werd gegooid?

360 pagina’s vlot leesplezier in een boek dat tot woordenboek werd gedoopt, maar dat niet echt is. Ruim 500 verhalen van zeer kort tot niet al te lang. Een dart die de ruimte is ingeschoten, een topspeler die een sportwagen cadeau kreeg maar geen rijbewijs heeft, een Belgische darter die zijn bijnaam te danken heeft aan een Braziliaanse voetballer, tot zelfs de mysterieuze diefstal van De Rechtvaardige Rechters die in dit boek finaal wordt uit de doeken gedaan.

Met een voorwoord van Kim Huybrechts, die zei: “Val me niet meer lastig, ik wil dit boek eerst verder lezen.”

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Auteur Erik van Hoorick is nagenoeg zijn hele carrière journalist, waarvan het overgrote deel in de sport. Zo stond hij mee aan de wieg van de populariteit van darts in Vlaanderen, als commentator bij Eleven en bij vtm. Met dit boek hoopt hij darts nog toegankelijker te maken voor een breed publiek, en tegelijkertijd de vele dartsfans te verrassen met de meest uiteenlopende verhalen. Met dit Kerstcadeau scoor je dus ALTIJD.

Uitgeverij Het Vervolg, Antwerpen. 

  EAN: 9789464515008
  Auteur: 
  Uitgever: Het Vervolg
  Publicatiedatum:   03-12-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 360