Haniyé

Matay De Mayee-Smuni Turan


Nederlands | 03-03-2023 | 224 pagina's

9789464042184

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 34,99

 Voorraad in de winkel
   Bestelbaar

   Retour mogelijk, zie onze algemene voorwaarden onder punt 4

   Levering binnen België: 6,95 euro - gratis levering vanaf 55 euro / naar Nederland: 8,95 euro




Tekst achterflap

Van 's werelds oudst opgetekende recepten in spijkerschrift, zo'n 4000 jaar geleden, loopt er een rechte lijn naar de keuken van Smuni Turan. Haar recepten zijn door haar zoon Matay verzameld in Haniyé, Aramees voor 'eet smakelijk'. Een uniek kookboek waarin zowel de oudste keuken ter wereld wordt beschreven als de
cultuur van de Suryoye, ook bekend als Assyriërs of Arameeërs. Als christelijke minderheid in het Midden-Oosten zijn de Suryoye veelal vervolgd en verjaagd en ze leven inmiddels verspreid over de hele
wereld. Ze spreken allemaal nog dialecten van het Aramees, de taal waarvan wordt aangenomen dat Jezus die sprak. En belangrijker: ze koken nog elke dag de gerechten waar alle keukens uit het Midden-
Oosten schatplichtig aan zijn. Dit boek is dan ook een ontdekkingstocht naar de oudste, meest authentieke keuken ter wereld.
Haniyé!

'Een zeldzame en fascinerende kennismaking met een eeuwenoude, overheerlijke keuken. Dit kookboek
behoort tot de beste in zijn soort - met recepten die het verleden eren. Recht vanuit het hart en de keuken van Matays moeder.'
Nigel Slater

'Ik ken niemand die met zoveel overgave, toewijding, gevoel van traditie en liefde voor het overdragen van bijna verloren werelden, zo inspirerend over eten praat en schrijft als Matay. Met Haniyé is er niet
alleen een tot in detail uitgewerkt, schitterend en op alle fronten uitnodigend kookboek bij gekomen, maar ook een luik geopend voor iedereen die interesse heeft in waar ons eten vandaan komt.'
Ronit Palache

Beschrijving

Van 's werelds oudst opgetekende recepten in spijkerschrift, zo'n 4000 jaar geleden, loopt er een rechte lijn naar de keuken van Smuni Turan. Haar recepten zijn door haar zoon Matay verzameld in Haniyé, Aramees voor 'eet smakelijk'. Een uniek kookboek waarin zowel de oudste keuken ter wereld wordt beschreven als de
cultuur van de Suryoye, ook bekend als Assyriërs of Arameeërs. Als christelijke minderheid in het Midden-Oosten zijn de Suryoye veelal vervolgd en verjaagd en ze leven inmiddels verspreid over de hele
wereld. Ze spreken allemaal nog dialecten van het Aramees, de taal waarvan wordt aangenomen dat Jezus die sprak. En belangrijker: ze koken nog elke dag de gerechten waar alle keukens uit het Midden-
Oosten schatplichtig aan zijn. Dit boek is dan ook een ontdekkingstocht naar de oudste, meest authentieke keuken ter wereld.
Haniyé!

'Een zeldzame en fascinerende kennismaking met een eeuwenoude, overheerlijke keuken. Dit kookboek
behoort tot de beste in zijn soort - met recepten die het verleden eren. Recht vanuit het hart en de keuken van Matays moeder.'
Nigel Slater

'Ik ken niemand die met zoveel overgave, toewijding, gevoel van traditie en liefde voor het overdragen van bijna verloren werelden, zo inspirerend over eten praat en schrijft als Matay. Met Haniyé is er niet
alleen een tot in detail uitgewerkt, schitterend en op alle fronten uitnodigend kookboek bij gekomen, maar ook een luik geopend voor iedereen die interesse heeft in waar ons eten vandaan komt.'
Ronit Palache

Details

EAN :9789464042184
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Publicatie datum :  03-03-2023
Uitvoering :Hardback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :260 mm
Breedte :204 mm
Dikte :27 mm
Gewicht :1007 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :224
Keywords :  gerechten;midden-oosten