Restaurant De Tuinkamer

Alwin Leemhuis-Gitta Luiten


Nederlands | 11-08-2022 | 256 pagina's

9789464041415

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 39,99

 Voorraad in de winkel
   Bestelbaar

   Retour mogelijk, zie onze algemene voorwaarden onder punt 4

   Levering binnen België: 6,95 euro - gratis levering vanaf 55 euro / naar Nederland: 8,95 euro




Tekst achterflap

De Tuinkamer in het Overijsselse Schuinesloot moet de droom zijn van iedere chef. In dit bijzondere restaurant, gelegen in de Priona Tuinen - in de jaren zeventig ontworpen door kunstenaars Henk Gerritsen en Anton Schlepers - bepaalt de rijkdom van de tuin wat er op tafel komt.

De bezoekers van De Tuinkamer kunnen de natuur niet alleen proeven; ze zitten er letterlijk middenin. In de oude kas kookt chef Alwin Leemhuis zijn bijzondere gerechten, waarbij hij de bloemen, groenten, kruiden, knollen en wortels uit de Priona Tuinen - waar keuze is uit ruim 5.000 verschillende soorten planten - gebruikt.

In dit kookboek inspireren Alwin Leemhuis en Gitta Luiten je om te koken met wat de natuur te bieden heeft. Met vernieuwende recepten als aardpeerkaviaar, tahin van zonnebloempitten, in walnootbladolie gegaarde zeeduivel en sappen van vlierbloesem, dahlia en chrysant. Én met tips over hoe je die planten kweekt - of je nu een (moes)tuin hebt of een balkon. Een kookboek en (moes)tuingids in één.

' De zevende hemel [...] alles klopt bij De Tuinkamer' - De Stentor

' Leemhuis heeft een fijne touch en een gevoel voor vernuftige, aromatische smaakcombinaties' - Joël Broekaert, NRC

' De top-5 van beste chefs van Nederland' - Pieter Nijdam, De Telegraaf

' [...] Een verrukkelijk restaurant waar de chef zich laat leiden door de natuurlijke rust en rijkdom om hem heen' - Hiske Versprille, De Volkskrant

Beschrijving

De Tuinkamer in het Overijsselse Schuinesloot moet de droom zijn van iedere chef. In dit bijzondere restaurant, gelegen in de Priona Tuinen - in de jaren zeventig ontworpen door kunstenaars Henk Gerritsen en Anton Schlepers - bepaalt de rijkdom van de tuin wat er op tafel komt.

De bezoekers van De Tuinkamer kunnen de natuur niet alleen proeven; ze zitten er letterlijk middenin. In de oude kas kookt chef Alwin Leemhuis zijn bijzondere gerechten, waarbij hij de bloemen, groenten, kruiden, knollen en wortels uit de Priona Tuinen - waar keuze is uit ruim 5.000 verschillende soorten planten - gebruikt.

In dit kookboek inspireren Alwin Leemhuis en Gitta Luiten je om te koken met wat de natuur te bieden heeft. Met vernieuwende recepten als aardpeerkaviaar, tahin van zonnebloempitten, in walnootbladolie gegaarde zeeduivel en sappen van vlierbloesem, dahlia en chrysant. Én met tips over hoe je die planten kweekt - of je nu een (moes)tuin hebt of een balkon. Een kookboek en (moes)tuingids in één.

' De zevende hemel [...] alles klopt bij De Tuinkamer' - De Stentor

' Leemhuis heeft een fijne touch en een gevoel voor vernuftige, aromatische smaakcombinaties' - Joël Broekaert, NRC

' De top-5 van beste chefs van Nederland' - Pieter Nijdam, De Telegraaf

' [...] Een verrukkelijk restaurant waar de chef zich laat leiden door de natuurlijke rust en rijkdom om hem heen' - Hiske Versprille, De Volkskrant

Details

EAN :9789464041415
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Publicatie datum :  11-08-2022
Uitvoering :Hardback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :285 mm
Breedte :230 mm
Dikte :33 mm
Gewicht :1459 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :256
Keywords :  groentegerechten;fruitgerechten