Authentieke Belgische cafés

€ 25,00


  Toevoegen aan verlanglijst
EAN:  9789460582943
Publicatiedatum:   01-09-2022
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  272

   Herdruk

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 30,00

Dit boek is een ode aan de authentieke cafés in België, aan de cafébazen en -bazinnen die er achter de toog staan, en aan de stamgasten die er hun pintjes komen drinken. Het is ook een pleidooi om zorgzaam om te springen met het Belgische café-erfgoed; we beschouwen de cafés immers al veel te lang als vanzelfsprekend, waardoor ze erg kwetsbaar zijn geworden, ondanks hun belang voor de gemeenschap en de cultuurgeschiedenis. Regula Ysewijn is een Belgisch schrijfster, culinair historica en fotograaf. Haar focus ligt op de culinaire en sociale geschiedenis van Groot-Brittannië en de Lage Landen en ze werkt met organisaties zoals de Britse National Trust, tv-programma's en musea. Ysewijn is de auteur van zes boeken, waaronder: Pride and Pudding en Oats in the North, Weath From the South die mochten rekenen op internationale onderscheiding van onder meer de Andre Simon Awards en The New Yorker. Ze is ook jurylid bij de Vlaamse versie van de Great British Bake Off. Voor dit boek bezocht Regula 45 traditionele cafés, van het oudste café van het land (geopend in 1515) tot het café van Juliette, die met haar 96 jaar België's oudste cafémadam is, en van cafés met prachtigste art-deco-interieurs 101 cafés met de charme van een huiskamer. Overal sprak Regula met de cafébazen en -bazinnen en met de stamgasten die mee de ziel vormen van hun café, en ze bracht dit met veel liefde in beeld.

    EAN: 9789460582943
    Auteur: 
    Uitgever: Uitgeverij Luster
    Publicatiedatum:   01-09-2022
    Formaat: Hardback
    Taal: Nederlands
    Hoogte: 176 mm
    Breedte: 247 mm
    Dikte: 30 mm
    Gewicht: 958 gr
    Voorraad: Herdruk
    Aantal bladzijden: 272
    Trefwoorden:   Cafés;Brussel;Vlaanderen