Katholicisme en sport in de Lage Landen

een moeilijk evenwicht : 19de eeuw - heden

EAN:  9789085286318
Publicatiedatum:   04-11-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  420

  Bestelbaar

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 30,00

Welke visie heeft de katholieke Kerk op sport?

Dit boek zoekt een antwoord op deze vraag door naar de historische wortels te zoeken van de verhouding tussen katholicisme en lichaamscultuur en sport. De aandacht gaat daarbij vooral uit naar de Lage Landen van in de negentiende eeuw tot vandaag. De verhouding tussen sport en de katholieke Kerk is een moeilijk evenwicht. Is er überhaupt plaats voor een katholieke sport? Is er nood aan eigen organisaties? Welke rol kan de katholieke Kerk in de sportwereld spelen? Blijft er ruimte voor een pastorale aanwezigheid?

In deze studie passeren tal van personen en organisaties de revue, waardoor we een unieke inkijk krijgen in het reële sportleven in de Lage Landen. Ze is gebaseerd op een uitgebreid onderzoek van literatuur, uitgegeven bronnen en van origineel archief- en beeldmateriaal.

Dries Vanysacker is sedert 2011 als professor verbonden aan de Onderzoekseenheid Geschiedenis van Kerk en Theologie van de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven. Hij publiceerde over missiegeschiedenis, religieuze orden en congregaties én over sportgeschiedenis,
o.a. over wielrennen en voetbal.

  EAN: 9789085286318
  Auteur: 
  Uitgever: Halewijn
  Publicatiedatum:   04-11-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 145 mm
  Breedte: 235 mm
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 420
  Trefwoorden:   Rooms-Katholieke Kerk;Vlaanderen;geschiedenis;Nederland;Rooms-Katholieke Kerk en sport