EAN:  9789083180205
Publicatiedatum:   18-11-2021
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  289

  Bestelbaar

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 30,00

Hij groeit op met de keiharde wetten van de straat en wordt een wereldwijde superster met een sociale missie.

Het aangrijpende en schokkende levensverhaal van Edward van Gils. Een jongen die ontspoort en moet zien te overleven in de keiharde wereld van de straat. Hij groeit uit tot de beste straatvoetballer ter wereld en krijgt de eretitel ‘The Godfather of Street Football’.

Tegenwoordig zet hij zich wereldwijd in voor de jeugd die met een achterstand begint. Van Rio de Janeiro, New York, Amsterdam tot Mumbai bezoekt hij scholen, kindertehuizen en jeugdgevangenissen om zijn levenslessen te delen en jongeren te helpen.


‘Ik leerde Edward kennen bij voetbalgelegenheden. Tot op de dag van vandaag hebben we contact. Zijn voetbalskills zijn ongeëvenaard, maar Edward is vooral een mooi mens met een geweldig warm hart. Gewoon een topgozer’.
- Glenn Helder ex speler Nederlands elftal en Arsenal FC

Edward van Gils Edward is een grote persoonlijkheid en een prachtig nederig mens die iets geweldigs nalaat aan de jeugd en ik ben trots dat ik daar aan mee mag werken.
- Ronaldinho de Assis Moreira Europees- en wereldvoetballer van het jaar 2004-2005

‘De straat zit in mijn DNA. Als geen ander weet ik wat het is om met een achterstand te beginnen en te ontsporen. Ik prijs mij gelukkig dat ik op belangrijke momenten in mijn leven een duwtje de goede kant op heb gekregen. Datzelfde duwtje probeer ik nu te geven aan jongeren die dat nodig hebben’

‘Als ik er in slaag om een jongere dat duwtje in de rug te geven wat ik zelf ooit kreeg en mij op weg heeft geholpen, dan is mijn missie geslaagd’
- Edward van Gils

Hij groeit op met de keiharde wetten van de straat en wordt een wereldwijde superster met een sociale missie.

In The Godfather Speaks doet de beste straatvoetballer ter wereld, Edward van Gils voor het eerst, en zeer openhartig, zijn heftige en fascinerende levensverhaal. Een straatschoffie uit Koog aan de Zaan, dat zonder liefdevolle thuisbasis alleen moet zien te overleven binnen de keiharde wetten van de straat. Hij belandt in de criminaliteit maar door zijn ongelooflijke talent, keihard werken, mentale kracht en een duwtje in de rug, weet hij uiteindelijk de juiste keuzes te maken. Edward groeit niet alleen uit tot de beste straatvoetballer ter wereld, maar verandert ook het straatvoetbal definitief. Dit levert hem wereldwijd de eretitel Godfather op. Hij speelt met wereldsterren en is aanvoerder van het globe-team van Ronaldinho met wie hij een hele bijzondere band krijgt. Hij zet een succesvol bedrijf op, Streetkings. Maar bovenal is hij nooit vergeten waar hij vandaan komt, de straat, en zet zich tegenwoordig in om wereldwijd jongeren op het rechte pad te brengen. Hij bezoekt scholen, jeugdgevangenissen, sloppenwijken en vertelt daar zijn verhaal. The Godfather Speaks; heel veel meer dan een voetbalboek, schokkend, gevoelig, humoristisch en vol levenslessen, voor iedereen.

  EAN: 9789083180205
  Auteur: 
  Uitgever: De Vrije Uitgevers
  Publicatiedatum:   18-11-2021
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 141 mm
  Breedte: 214 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 393 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 289
  Trefwoorden:   mens en maatschappij;sociologie;sport;voetbal