Gewilde dieren

herintroducties van dieren in Nederland

EAN:  9789050117685
Publicatiedatum:   05-10-2021
Formaat:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  288

  Bestelbaar

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 30,00

Een bever in het wild zien in Nederland was tot 1988 onmogelijk. Inmiddels is dit stevige knaagdier bepaald geen zeldzaamheid meer in ons land. Het is het bekendste voorbeeld van een geslaagde herintroductie. Maar er zijn er veel meer, ook minder geslaagde overigens. Om welke herintroducties gaat het dan? Hoe kwamen ze tot stand en waren ze al dan niet succesvol? Tot nu ontbrak een totaaloverzicht en evaluatie van herintroducties in Nederland. Dit boek brengt daar verandering in.

Lees het spannende verhaal van korhoenders die om 3.00 uur ’s nachts bij -10°C uit Zweden worden gehaald om 24 uur later te worden uitgezet in Overijssel. Duik mee in het Noordzeewater en lees wat voor moois de nieuw te vormen platte-oesterriffen teweegbrengen. Rij mee naar Polen om kwetsbare vlinders op te halen die daarna een populatie moeten vormen bij Den Bosch. De lezer krijgt in deze zeer interessante verhalen naast persoonlijke belevenissen veel nieuwe informatie over de ecologie van de soorten voorgeschoteld.

Niet alleen de individuele soorten komen aan bod, ook is er aandacht voor de kaders rond herintroducties, afwegingen bij natuurbeheer en rewilding-plannen. Gewilde dieren staat vol met fascinerende verhalen over ideeën, fantasieën, tegenslagen, frustraties, hoogtepunten en overwinningen.

Een absolute aanrader voor natuurliefhebbers, beleidsmakers en onderzoekers.

Mark Zekhuis, werkzaam als senior ecoloog bij Landschap Overijssel. Vogelaar, fotograaf, reisleider en natuurgids op Rottum. Auteur van Fauna van Rottum (2012).

Luc Hoogenstein, ecoloog bij Natuur monumenten. Natuurfotograaf en auteur van onder andere de Zakgids vogels en Handboek Vogels van Nederland & België en diverse reis gidsen. Winnaar Groene Camera 2019.

Louis van Oort, eindredacteur bij BDU Media, journalist, projectbegeleider Beleef de Lente (Vogelbescherming Nederland) en redactielid Vlinders (de Vlinderstichting).

  EAN: 9789050117685
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Knnv
  Publicatiedatum:   05-10-2021
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 179 mm
  Breedte: 248 mm
  Dikte: 26 mm
  Gewicht: 952 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 288
  Trefwoorden:   natuurbeheer;natuurbeleid;natuurbescherming