Over eten en koken
Harold McGee
Nederlands | 21-09-2020 | 880 pagina's
9789046813935
Hardback
Bekijk inkijkexemplaar
€ 50,99
Retour mogelijk, zie onze algemene voorwaarden onder punt 4
Levering binnen België: 6,95 euro - gratis levering vanaf 55 euro / naar Nederland: 8,95 euro
Tekst achterflap
Harold McGee's oorspronkelijke Over eten en koken werd in 1984 alom begroet als een meesterwerk; het is meermaals herzien en uitgebreid. Dit uiterst leesbare, encyclopedische boek blinkt uit in het omtoveren van alledaagse keukenkwesties tot wonderbaarlijke en fascinerende kwesties met een wetenschappelijke achtergrond. Het boek werpt licht op vraagstukken die generaties koks hebben beziggehouden. Voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd waarom vis sneller bederft dan vlees, waarom je pannenkoekenbeslag even moet laten staan, waarom je gaat tranen als je een ui snijdt, waarom het eten van Spaanse peper zowel pijn als plezier verwekt of hoe je oude en verse eieren uit elkaar kunt houden, is dit boek geschreven.
Persrecensies
'Een van de belangrijkste culinaire boeken ooit geschreven.' Jamie Oliver
'Voor iedereen die de geheimen van de keuken wil ontraadselen.' Johannes van Dam
Beschrijving
Harold McGee's oorspronkelijke Over eten en koken werd in 1984 alom begroet als een meesterwerk; het is meermaals herzien en uitgebreid. Dit uiterst leesbare, encyclopedische boek blinkt uit in het omtoveren van alledaagse keukenkwesties tot wonderbaarlijke en fascinerende kwesties met een wetenschappelijke achtergrond. Het boek werpt licht op vraagstukken die generaties koks hebben beziggehouden. Voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd waarom vis sneller bederft dan vlees, waarom je pannenkoekenbeslag even moet laten staan, waarom je gaat tranen als je een ui snijdt, waarom het eten van Spaanse peper zowel pijn als plezier verwekt of hoe je oude en verse eieren uit elkaar kunt houden, is dit boek geschreven.
Persrecensies
'Een van de belangrijkste culinaire boeken ooit geschreven.' Jamie Oliver
'Voor iedereen die de geheimen van de keuken wil ontraadselen.' Johannes van Dam
Details
EAN : | 9789046813935 |
Uitgever : | Park Uitgevers |
Publicatie datum : | 21-09-2020 |
Uitvoering : | Hardback |
Taal/Talen : | Nederlands |
Hoogte : | 250 mm |
Breedte : | 175 mm |
Dikte : | 62 mm |
Gewicht : | 1820 gr |
Status : | Bestelbaar |
Aantal pagina's : | 880 |
Keywords : | voedingsleer;koken |