EAN:  9789022595060
Publicatiedatum:   11-05-2022
Formaat:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  256

  Bestelbaar

   Retour mogelijk binnen 30 dagen na levering

   Gratis geleverd vanaf € 30,00

Deel 1 van de Eddie Feber-serie. Een nieuwe serie van de koningin van de Scandinavische crime

Broer en zus Aksel en Ellinor zijn inmiddels volwassen, maar hun liefdeloze jeugd heeft duidelijke sporen achtergelaten. Ze hebben een diepe afkeer van hun moeder, en kunnen zich maar moeilijk staande houden in het leven. Aksel heeft weliswaar een baan als journalist bij een lokaal krantje, maar hij maakt zich grote zorgen over Ellinor, die recentelijk haar baan is verloren en verslaafd is aan drugs en alcohol.

In een oude boerderij in de buurt, waar Aksel en Ellinor vroeger vaak kwamen, worden vier Poolse arbeiders na een gaslek dood aangetroffen in hun bed. De avond ervoor waren ze nog in de kroeg geweest om te vieren dat een van hen vader zou worden. Het incident lijkt op een ongeluk, maar was het dat ook? En in een nabijgelegen huis wordt het lichaam van een tachtigjarige vrouw aan de voet van de trap gevonden. Het huis is in wanorde achtergelaten – het lijkt op een inbraak met fatale afloop. Voor Aksel en Ellinor komt het bericht van de dood van de vrouw als een zegen.

In de pers

‘Fossum lijkt op haar landgenoot Nesbø: ingenieuze plots, prachtig geschreven, maar zo zwart als de nacht.’ VN Detective & Thrillergids

Zwanenzang brengt de menselijke onmacht scherp in beeld. Karin Fossum wordt een van de beste misdaad-schrijvers van Noorwegen genoemd. Niet ten onrechte.’Trouw

‘Meesterlijk. Klasse uit Scandinavië.’ Nederlands DagbladBroer en zus Aksel en Ellinor zijn inmiddels volwassen, maar hun liefdeloze jeugd heeft duidelijke sporen achtergelaten.

  EAN: 9789022595060
  Auteur: 
  Uitgever: Meulenhoff Boekerij
  Vertaler:  Sofie Maertens - Michiel Vanhee
  Publicatiedatum:   11-05-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 145 mm
  Breedte: 220 mm
  Dikte: 27 mm
  Gewicht: 380 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 256
  Reeks:   Eddie Feber
  Trefwoorden:   detective;dood;geheimen;mishandeling;moeilijke jeugd;Feber Eddie;Detectives;Romans